Een aanhanger achter een elektrische bedrijfswagen: kan dat?

Een aanhanger achter een elektrische bedrijfswagen: kan dat?

Het elektrisch rijden wordt steeds populairder, zowel voor particulier als zakelijk. Tegenwoordig zijn er aardig wat elektrische bedrijfswagens op de markt gebracht zodat je ook als ondernemer elektrisch kan rijden. Toch vragen veel mensen zich af of een elektrische bedrijfswagen wel een aanhanger kan en mag trekken. Je leest het hieronder.

Trekvermogen

In de bouw heb je vaak een aanhanger nodig om het nodige materiaal te vervoeren van klus naar klus. Wanneer je in een brandstofauto rijdt met een aanhanger verbruik je hierdoor standaard iets meer brandstof, aangezien de auto meer gewicht moet trekken en dat kost de auto meer moeite. Hetzelfde geldt voor een elektrische bedrijfswagen. Als de elektrische bedrijfswagen meer gewicht achter zich heeft, moet hij meer moeite doen om vooruit te komen. Dit kost energie waardoor de actieradius iets zal afnemen.

Daarnaast is niet iedere elektrische bedrijfswagen voorzien van een trekhaak. Ook kun je niet altijd een trekhaak laten bevestigen bij een elektrische bedrijfswagen. Verdiep je daarom eerst goed in de elektrische wagen of deze überhaupt een trekhaak mag hebben. Een elektrische bedrijfswagen mét een trekhaak heeft gemiddeld een trekgewicht tussen de 750 en 1500 kilo. In de meeste gevallen kun je dus wel een aanhanger achter jouw elektrische bedrijfswagen bevestigen, alleen zal de actieradius wat minder worden. Echter, wanneer je in de stad werkt of laadpalen in de buurt hebt zal dit geen probleem zijn. Wil jij als ondernemer op klus in een elektrische wagen? Een elektrische bedrijfswagen financial lease je al binnen een paar stappen.

Verschillende modellen

De ontwikkelingen wat betreft het elektrisch rijden gaat als een speer. Er zijn namelijk al een paar elektrische bedrijfswagens gepresenteerd waar jij gerust een tandemasser achter kunt plaatsen. Zo heeft de Opel zijn eerste elektrische bestelwagen gelanceerd, namelijk de Vivaro-e. Deze wagen is beschikbaar in drie verschillende lengtes en het fijne aan deze bedrijfswagen is dat hij aardig wat kilo’s mag trekken. Dit is voor veel ondernemers in de bouw erg prettig: de Vivaro-e mag namelijk maximaal 1275 kilo trekken.

Ook de e-Vito Tourer van Mercedes-Benz is een interessante bedrijfswagen. Deze wagen kan namelijk wel 360 kilometer maken op een volle accu en als klap op de vuurpijl mag deze 1005 kilo achter zich dragen, terwijl een Vito op een dieselmotor 1200 kilo mag trekken. Als je over wil stappen naar elektrisch is deze bolide zeker een aanrader voor in de bouw. Je kunt deze elektrische auto leasen vanaf 409 euro per maand zodat jij milieuvriendelijk op klus kan.

Genoeg voordelen

Veel ondernemers zien de voordelen in van het elektrisch rijden. Je draagt niet alleen een steentje bij aan het milieu omdat je nul schadelijke stoffen uitstoot, je houdt ook nog eens een boel geld over in jouw portemonnee. Vanuit de overheid word je namelijk gestimuleerd om elektrisch te rijden: zo hoef je geen wegenbelasting en bpm te betalen tot en met 2024. Bovendien heb je te maken met een lager bijtellingspercentage dan wanneer je rondrijdt in een brandstofauto. Oh ja, je hebt ook recht op de milieuinvesteringsaftrek. Redenen genoeg om eens na te denken over een elektrische auto.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *